Figa Clafouti: dzielenie naleśnika / budyniu
Need a deser wegetariański? Figa Clafouti: dzielenie naleśnika / budyniu może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 594 kalorie. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz masło, łyżeczkę soli, figi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone Figi Crostini, Domowe Fig Newtons, oraz Palo Migdałowe Figi Quickbread dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wykonaj Codzienne Pieczenie
Połącz wszystkie składniki w dużej misce.
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 9-calowe naczynie do pieczenia lub ciasto pan. W małej misce, wrzucić figi z 1/4 szklanki mieszanki do pieczenia.
W dużej misce, ubić razem jajka, pół na pół, roztopione masło, i pozostałej filiżanki do pieczenia wymieszać.
Dodaj figi i mieszaj, aż się połączą.
Wlać ciasto na patelnię i umieścić patelnię na blasze do pieczenia.
Piec, aż środek clafouti jest ustawiony, o 30 protokół.
Odstawić do ostygnięcia, aż ledwo ciepłe. Wymieszać z cukrem cukierniczym i podawać.