Fig-Przepiórki Szkliwione
Przepiórki szkliwione figami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $7.15 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 571 kalorii, 44g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, figi, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Jak zrobić figową polędwicę wieprzową na wiele posiłków, Figowo-balsamiczne przepiórki szkliwione, oraz Przepiórki polane miodem z sałatką Waldorfską dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 6 składników wymieszać w małym rondlu.
Dodaj 1 szklankę bulionu z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 10 minut. Fajne 5 minut. Mieszanka proces w robocie kuchennym 1 minutę lub do puree. Odstawić.
Truss każdą przepiórkę z ciężkim sznurkiem lub wstawiając Drewniany pick przez koniec jednej nogi, czubek piersi i koniec drugiej nogi.
Przepiórki posypać 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu do gorąca. Smaż przepiórki, partiami, 5 minut z każdej strony lub aż zbrązowieje.
Umieść przepiórki, od strony piersi do góry,na blasze do pieczenia lub patelni.
Pędzel z 1/3 szklanki puree figowego.
Piec, Odkryte, w 475 przez 15 do 16 minut lub do złotego. Ułóż przepiórki na talerzu, Usuń sznurek lub kilofy i przykryj, aby się ogrzać.
Połączyć pozostałe puree figowe, 2 szklanki bulionu, 1 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w rondlu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 1 minutę.
Wlać mieszaninę przez sitko z siatki drucianej do miski, odrzucając ciała stałe. Powrót sos do rondla.
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę, mieszając, aż będzie gładka. Wymieszać z sosem; gotować na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje.
SOS podawać z przepiórkami.
* Jeśli nie możesz znaleźć przepiórki, użyj 6 dużych połówek piersi kurczaka bez skóry, bez kości.
Posypać 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać olej na dużej patelni, Jak pokazano powyżej. Brązowy kurczak w gorącym oleju po obu stronach.
Umieść kurczaka na blasze do pieczenia; pędzel z 1/3 szklanki puree figowego.
Piec, odsłonięty, w 475 przez 15 do 20 minut lub aż kurczak jest gotowy.