Fettuccine ze szpinaku z sosem maślanym i pomidorami pokrojonymi w kostkę
Szpinak Fettuccine z sosem maślanym i pomidorami pokrojonymi w kostkę może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 625 kalorii, 24g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i odebrać szpinak fettuccine, masło, małże, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Fettuccine z sosem z małży i ziemniakami, Fettuccine z sosem Boczkowo-małż, oraz Fettuccine z Podsmażonymi pomidorami, szpinakiem i Burratą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotuj linguine zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
W międzyczasie roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać szalotki i czosnek i gotować 3 protokół, aż miękkie.
Dodaj tymianek i oregano i gotować 1 minutę, aż pachną.
Dodać bulion i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu.
Dodaj linguine i małże i gotować na wolnym ogniu 3 protokół, aż do ogrzania. Wymieszać pomidory z bazylią i doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem.
Przełożyć na półmisek i polać parmezanem.