Fettuccine z soczewicy i cytryny
Fettuccine z soczewicy i cytryny może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 539 kalorii, 24g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 105 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz brązową soczewicę, cebulę, grecki jogurt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Meyer Lemon Fettuccine i 10 ulubionych Cytryn s, Cytrynowy Kurczak Fettuccine, oraz Pieprz Cytrynowy Fettuccine.
Instrukcje
Soczewicę opłukać na sicie i umieścić w średnim rondlu. Przykryć dużą ilością wody i doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut do miękkości, dodając sól do smaku 10 minut do czasu gotowania.
Dokładnie odcedzić i ogrzać.
Makaron ugotować, następnie odcedzić i powrócić na patelnię. W międzyczasie roztopić masło na patelni na średnim ogniu i dodać cebulę. Gotować, aż lekko złocisty, następnie dodać czosnek i gotować, aż pachnące. Przez ugotowany makaron wymieszać soczewicę, cebulę i czosnek, skórkę z cytryny i sok, kolendrę i jogurt. Finisz dużą ilością świeżo zmielonego czarnego pieprzu i podawaj na ciepłych talerzach.