Fettuccine z krewetkami i szparagami
Krewetki i szparagi fettuccine wymaga z grubsza 50 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 464 kalorie. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 182 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz szparagi, przyprawy do owoców morza, makaron fettuccine i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Fettuccine z krewetkami, szparagami i groszkiem, Szparagi, krewetki i koperek na Fettuccine, oraz Szparagi Fettuccine.
Instrukcje
Oddzielić końcówki szparagów od reszty ciętych kawałków i odstawić na bok.
Rozgrzać 3/4 szklanki oliwy z oliwek na średnim ogniu. Gotować i mieszać czosnek w gorącym oleju, aż zacznie się brązowy, o 5 protokół. Wymieszać pokrojone kawałki szparagów (nie końcówki), doprawić solą i pieprzem. Gotować i mieszać szparagi do miękkości, ale nadal jasnozielone, o 10 protokół, następnie dodać końcówki szparagów. Gotować i mieszać przez 5 Więcej minut.
Podczas gotowania szparagów napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i zagotuj na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj fettuccine i wróć do wrzenia. Gotować makaron odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest gotowane przez, ale nadal jest twardy do ugryzienia, o 8 protokół.
Dobrze odcedzić w durszlaku ustawionym w zlewie, wrócić do garnka i skropić 2 łyżeczki oliwy z oliwek na makaron.
Wyjąć szparagi z patelni z rowkiem łyżką, pozostawiając olej na patelni, i odstawić szparagi na bok. Pat krewetki suche z ręcznikami papierowymi, i miejsce w gorącej patelni na średnim ogniu.
Posypać krewetki z przyprawami owoców morza, i gotować i mieszać krewetki, aż będą różowe i nie półprzezroczyste. Powrót szparagi na patelni, i gotować krewetki i szparagi, aż dokładnie ogrzane, 2 do 3 więcej minut.
Wymieszać krewetki i szparagi do gotowanego fettuccine, i wrzucić z rozdrobnionym parmezanem. Oliwa z oliwek służy jako sos, więc dodać więcej w razie potrzeby obficie płaszcz makaron, krewetki i szparagi.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.