Fettuccine Z Krewetkami I Brokułami
Need a pescatariańskie danie główne? Krewetki & brokuły Fettuccine może być super przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 391 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.86 za porcję. Mieszanka mleka, fettuccine, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ten przepis jest lubiany przez 4270 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Fettuccine Z Krewetkami I Brokułami, Fettuccine Z Brokułów, oraz Brokuł Kurczak Fettuccine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować w dużym rondlu zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, dodając brokuły przez ostatnie 3 min.
Odcedzić; utrzymać ciepło.Gotować i mieszać krewetki i czosnek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu 2 do 3 min. albo dopóki krewetki nie zostaną podgrzane.
Dodać śmietanę i mleko; gotować i mieszać 2 min.
Dodaj makaron do mieszanki krewetek; lekko wymieszać. Top z pomidorami i parmezanem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku