Fettuccine z kremowym sosem z czerwonej papryki - feta
Fettuccine z kremowym sosem pieprzowo-Feta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 395 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.37 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 20 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką pieprz, oliwę z oliwek, fettuccine i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 37 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Fettuccine Z Pieczonym Sosem Z Czerwonej Papryki, Fettuccine Z Kremowym Sosem Szynkowym, oraz Fettuccine z kremowym sosem pomidorowym.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać olej na ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę i czosnek do miękkości, o 10 protokół.
Dodać pieczoną paprykę i podsmażyć, aż do ogrzania.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
Umieścić mieszaninę w misce robota kuchennego z bulionu i wszystko, ale 2 łyżki fety. Proces aż do połączenia i gładkie, około 30 sekund. Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki wody makaronu. Wrzucić makaron z sosem, dodając wodę makaronu przez łyżkę stołową, w razie potrzeby. Sos powinien ładnie przylegać do makaronu. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podzielić między miseczki makaronu.
Posypać natką pietruszki i pozostałym serem feta.