Fettuccine z karczochami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać fettuccine z karczochami spróbować. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 1,59 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 10g białka, oraz 31 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka skórki cytrynowej, oliwy z oliwek, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Fettuccine Z Karczochami, Fettuccine z karczochami i fasolą, oraz Fettuccine Z Karczochami, Orzechami Laskowymi I Śmietaną.
Instrukcje
Gotować karczochy serca w 6-do 8-quart garnek wrzącej osolonej wody, aż tylko miękkie, o 2 protokół.
Przełożyć do miski łyżką szczelinową. Powrót wody do wrzenia.
Tymczasem, rozgrzać olej i masło w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie podsmażyć cebulę, sól, pieprz, płatki pieprz czerwony, i skórka, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 8 protokół.
Dodaj karczochy i sauté, mieszając od czasu do czasu, 3 protokół. Wymieszaj sok z cytryny (do smaku), a następnie usuń z ognia i przenieś mieszaninę do dużej żaroodpornej miski.
Podczas gdy karczochy sautéing, gotować makaron we wrzącej wodzie aż al dente. Rezerwa 1 szklanka wody do gotowania makaronu, następnie odsączyć makaron w durszlaku i dodać do mieszaniny karczochów wraz z 1/2 szklanki wody rezerwowej.
Dodać natkę pietruszki i ser i wrzucić do połączenia. Doprawiamy makaron solą i cienką wodą do gotowania.
Podawać z dodatkowym serem na boku.