Fettuccine z fasolą i pancettą
Fettuccine z fasolą i pancettą może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja zawiera 836 kalorii, 42g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.05 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać paczkę pancetta rashers, fettuccine, fasola runner, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 33 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Fettuccine z groszkiem, szparagami i pancettą, Fettuccine Z Pancettą, Borowikami I Pomidorami, oraz Cytrynowy Fettuccine z brokułami i pancettą "grzanki".
Instrukcje
Włożyć dużą patelnię wody, aby zagotować makaron. W międzyczasie oddzielić wysypki pancetty i gotować je w dwóch partiach (bez oleju) na dużej patelni nieprzywierającej, aż tłuszcz na pancetcie będzie złoty. Wyciągnij na talerz, aby się chrupać.
Gdy woda się zagotuje, dodaj sól i makaron na patelnię i gotuj przez 6 minut. Końcówka w fasoli, szybko wrócić do wrzenia i gotować przez około 4 Min więcej, aż zarówno makaron i fasola są po prostu miękkie.
Odcedzić i wrzucić do dużej miski. Wymieszać z crme frache, szczypiorkiem lub bazylią i dużą ilością przypraw, a następnie szybko podrzeć chrupiącą pancettę (zachowując ją dość grubą).
Podawać z parmezanem, jeśli chcesz, prostą sałatką pomidorową i chrupiącym chlebem.