Fettuccine z cytryną: Paradiso Perduto
Fettuccine z cytryną: Paradiso Perduto jest Wegetariańskie danie główne. Na 3,41 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 63g tłuszczu, oraz w sumie 1459 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jeśli masz jajka, niebieloną mąkę plus ? filiżanka powierzchni roboczej, szpinak, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%. Podobne przepisy to Meyer Lemon Fettuccine i 10 ulubionych Cytryn s, Cytrynowy Kurczak Fettuccine, oraz Cytrynowo-Szczypiorowy Fettuccine.
Instrukcje
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
W 12 do 14-calowej patelni saute rozgrzać olej na dużym ogniu.
Dodaj szalotki i saute aż światło złoty brąz, o 5 do 6 protokół.
Dodaj radicchio i gotować przez 30 sekund.
Dodaj krem, zmniejsz o połowę i usuń z ognia.
Wrzucić makaron do wrzącej wody i gotować do miękkości jeszcze al dente, o 2 protokół.
Dobrze odcedzić makaron i wrzucić na patelnię z mieszaniną śmietany. Powrót do ognia, dodać skórkę z cytryny i sok, i wrzucić na dużym ogniu do powłoki.
Dodać połowę sera i ponownie wrzucić. Doprawić solą i pieprzem i podawać natychmiast w ciepłej misce, dzięki czemu Pozostałe Asiago dostępne na boku.
Kopiec 3 1/2 szklanki mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i oliwę z oliwek. Za pomocą widelca, ubić razem jajka i olej, i rozpocząć włączenie mąki, począwszy od wewnętrznej krawędzi studni.
W miarę poszerzania studni, wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy i zeskrobać i wyrzucić resztki bitów. Lekko przełożyć płytę i kontynuować ugniatanie przez 6 minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Rozwałkuj makaron do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu i pokrój arkusze na grube wstążki o grubości 1/4 cala.
W średniej misce, połączyć jajka i szpinak i dobrze wymieszać.
Kopiec 3 1/2 szklanki mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać mieszaninę jaj i szpinaku i oliwy z oliwek. Używając widelca, ubij je razem i zacznij włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni.
W miarę poszerzania studni, wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy i zeskrobać i wyrzucić resztki bitów. Lekko przełożyć płytę i kontynuować ugniatanie przez 6 minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Rozwałkuj makaron do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu i pokrój arkusze na grube wstążki o grubości 1/4 cala.