Fettuccine z boczkiem, groszkiem i parmezanem
Fettuccine z boczkiem, groszkiem i parmezanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 413 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz center-cut boczek, zielona cebula, masło, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Fettuccine z boczkiem pieczarkami i groszkiem, Parmezan ryż i groszek z boczkiem, oraz Groszek z boczkiem, szalotką i parmezanem.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić makaron, rezerwując 3/4 szklanki płynu do gotowania.
Boczek gotować w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Usuń boczek z patelni, zastrzegając kapiele na patelni; crumble.
Dodaj 1/2 szklanki posiekanej cebuli, czosnek mielony w butelce, i posiekany świeży tymianek do kapieli na patelni; podsmażyć 2 protokół. Wymieszać w zielonym groszku; podsmażyć 1 minutę.
Dodaj zieloną cebulę na patelnię; smażyć 1 1/2 protokół.
Dodaj makaron, zarezerwowany płyn do gotowania i pół na pół na patelnię; gotować 1 minutę lub do dokładnie ogrzanego, podrzucając do połączenia.
Dodać masło, sól, i pieprz do patelni; wrzucić, aż masło topi.
Posypać pokruszonym boczkiem i parmezanem.