Fettuccine Alfredo
Fettuccine Alfredo to danie główne śródziemnomorskie. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 558 kalorii, 22g białka, oraz 32G tłuszczu. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1447 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis z prostych przepisów wymaga makaronu fettuccine, mielonej gałki muszkatołowej, parmezanu i parmezanu. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Fettuccine Alfredo, Fettuccine Alfredo, oraz Fettuccine Alfredo są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Start makaron: doprowadzić duży garnek słonej wody do wrzenia i kropla fettuccine.
Dla wersji klasycznej: roztopić masło na dużej patelni do smażenia ustawionej na małym ogniu. Gdy masło stopi się, wyłączyć ogień.
Dla wersji kremowej: roztopić masło w dużej patelni sauté ustawionej na małym ogniu.
Dodać śmietanę do masła, jak się rozpuści. Mieszaj często, aby połączyć oba, utrzymując ciepło na najniższym poziomie, podczas gdy makaron gotuje.
Zawirować makaron na patelni z masłem: gdy fettuccine jest al DENTE (gotowane ,ale jeszcze trochę jędrne) podnieś go z garnka szczypcami i przenieść makaron do patelni sauté. Nie odsączać makaronu. Chcesz, żeby była mokra z gotującą się wodą.
Włącz ogień pod patelnią do smażenia na średnim i zawirować makaron i masło razem połączyć.
Dodać połowę sera, następnie zawirować i wrzucić makaron, aż zostanie włączony do sosu.
W razie potrzeby dodać kilka łyżek więcej wody do gotowania makaronu.
Dodać resztę sera i powtórzyć.
Podawać od razu z odrobiną czarnego pieprzu (dla wersji klasycznej) lub mieloną gałką muszkatołową (dla wersji kremowej) nad makaronem.
Resztki przechowywać przez 3 do 5 dni w lodówce, przykryte.