Fenickie Ciasteczka Miodowe (Herbatniki)

Fenickie Ciasteczka Miodowe (Herbatniki)
Fenickie ciasteczka miodowe (herbatniki) mogą być tylko deserem, którego szukasz. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 329 kalorii. Ten przepis służy 40. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka ekstraktu waniliowego, skórki z cytryny, miodu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Fenickie Ciasteczka Miodowe (Herbatniki), Ciastka Miodowe (Ciasteczka), oraz Ciastka Z Miodem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204° (200 ° C/znak gazowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
i posmarować 2 arkusze ciastek (tace do pieczenia) masłem. Mąkę i sól przesiać do dużej miski i zrobić dobrze w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Pliki CookiePliki Cookie
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodaj cukier, olej, skórkę cytrynową i wanilię. Wymieszać sodę oczyszczoną w 5 łyżkach wody w misce i wlać do studni. Za pomocą łyżki stopniowo włącz suche składniki, a następnie delikatnie zagniataj do miękkiego i giętkiego ciasta, dodając trochę więcej wody, jeśli to konieczne. Odłam małe kawałki ciasta i rozwałkuj do cylindrów wielkości kciuka, a następnie lekko naciśnij, aby spłaszczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
WaniliaWanilia
CiastoCiasto
CukierCukier
WodaWoda
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Umieścić je na przygotowanej blasze do pieczenia, rozmieszczone dobrze od siebie, i piec przez 20-25 minut, lub do lekko złoty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjąć z piekarnika. Aby zrobić syrop, włóż cukier, miód i 1 1/4 szklanki (300 ml / 1/2 kufla)wody do garnka i zagotuj. Gotować przez 5 minut, a następnie zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Wlać mieszaninę równych części oliwy z oliwek i oleju kukurydzianego do ciężkiej patelni na głębokość 3 cali (7,5 cm) i podgrzać do 191° (190°C), lub aż kostka chleba brązowieje w 30 sekund. Ostrożnie upuść partie ciasteczek do gorącego oleju i smaż przez kilka minut, aż się zarumienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Pliki CookiePliki Cookie
ChlebChleb
OliwkiOliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Wyjąć łyżką szczelinową, dobrze odcedzić i wrzucić do gorącego syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
8
Pozostaw syrop do wchłonięcia przez 3-4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
9
Wyjąć łyżką szczelinową, przełożyć na półmisek i posypać drobno posiekanymi orzechami włoskimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzecha WłoskiegoKawałki Orzecha Włoskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
10
Kuchnia Vefa Vefa Alexiadou, Wydawnictwo Phaidon Press, 45.00 zł, www.phaidon.com
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia3
Magazyn