Feijoada: Tradycyjny Brazylijski Gulasz

Feijoada: Tradycyjny Brazylijski Gulasz
Feijoada: tradycyjny Brazylijski gulasz wymaga około 10 godzin i 15 minut od początku do końca. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 2152 kalorii, 83g białka, oraz 166g tłuszczu na porcję. Za $5.52 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Jesień. Mieszanka pieprzu, cebuli, żeberek wieprzowych i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Bahian Brasilian Gulasz Rybny, Ozdobiony Gotowanymi Jajkami (Moqueca, Feijoada, Brazylijski Gulasz Z Czarnej Fasoli, oraz Gulasz z czarnej fasoli i mięsa - feijoada.

Instrukcje

1
Namocz fasolę w zimnej wodzie na noc, upewniając się, że są całkowicie przykryte. Solone żeberka i boczek namocz również na noc w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
2
Odcedź fasolę i włóż ją do dużego rondla z zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 30 minut do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Namoczone solone żeberka i boczek dobrze opłucz, Dodaj do fasoli i gotuj przez 30 minut na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
4
Podgrzej bardzo duży rondel i wlej oliwę tak, aby przykryła dno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Dodaj cebulę i czosnek i gotuj, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Dodaj kiełbaski, wędzone żeberka i boczek, pieprz i liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
7
Wlej ugotowaną fasolę i mięso i uzupełnij wodą. Gotować na wolnym ogniu przez około 1 godzinę, aż mięso spadnie z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
8
Podawaj Feijoadę z gotowanym białym ryżem, plasterkami pomarańczy i bardzo drobno pokrojonymi wiosennymi zieleniami smażonymi na oliwie z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
ZieloniZieloni
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to świetny wybór na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Możesz spróbować Newton Single Vineyard Spring Mountain Cabernet Sauvignon. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 215 dolarów za butelkę.
Newton Single Vineyard Spring Mountain Cabernet Sauvignon
Newton Single Vineyard Spring Mountain Cabernet Sauvignon
Dziki i złożony z aromatycznymi suszonymi ziołami, mokrym łupkiem, morwą, fiołkami, boysenberry i asfaltem. Podniebienie jest ćwiczeniem o powściągliwej sile i złożoności. Żywe atramentowe owoce czarnej porzeczki, mokki i tytoniu dostarczają miąższu. Znakiem rozpoznawczym jest bogato teksturowane, umami jak niesamowicie długie i intensywne noszenie zrównoważone drobnymi żwirowymi taninami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W10 hrs, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia63
Magazyn