Faszerowany Kurczak Alfredo
Przepis nadziewane kurczaka Alfredo jest gotowy w około 35 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i pierwotne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 593 kalorie, 56g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na 3,36 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz parmezan, piersi kurczaka obrane ze skóry i bez kości, pomidory śliwkowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Alfredo Faszerowane Muszle, Kurczak Alfredo Faszerowany Chleb Francuski, oraz Kurczak Brokuły Alfredo Faszerowane Muszle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego i spłaszcz do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta. Odstawić.
Gotować kiełbasę na dużej patelni na średnim ogniu 10 minut lub aż się kruszy i nie jest już różowy; odcedzić i odstawić.
Przygotować sos Alfredo zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odstawić.
Połącz rozdrobnione sery mozzarella i parmezan.
Wymieszaj razem kiełbasę, szpinak, ser ricotta i 1/2 szklanki mieszanki sera mozzarella. Mieszanka łyżka równomiernie dół środka każdej piersi kurczaka, i roll up, jellyroll mody. Ułóż roladki z kurczaka, szew z boku w dół, w lekko nasmarowanym naczyniu do pieczenia 2-ćwiartkowym.
Polać kurczaka sosem Alfredo i posypać równomiernie pozostałą 1 1/2 szklanki mieszanki sera mozzarella.
Piec w 350 przez 50 minut do 1 godziny lub aż kurczak jest gotowy.
Roladki z kurczaka pokroić w plasterki.
Podawać z sosem; tuż przed podaniem posypać równomiernie pokrojonymi w kostkę pomidorami.
Uwaga:do celów testowych użyliśmy mieszanki McCormick Creamy Garlic Alfredo Pasta Sauce.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Mazzei Fonterutoli Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.