Faszerowane papryczki dla dzieci

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, pierwotnych i דל פחמימות,znych do swojej kolekcji, Faszerowane Papryczki Baby mogą być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 1,12 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 195 kalorii , 8 g białka i 16 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 6 osób. Mieszanka papryczek baby, koszerna sól i pieprz, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis podoba się 74 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 8 minut . Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 45% . Ta ocena jest całkiem dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Przystawka: Papryczki faszerowane serkiem śmietankowym , Faszerowane bakłażany i Pieczone faszerowane papryki .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Umieść ruszt w środkowej części piekarnika i rozgrzej go do temperatury 175°C. Spryskaj blachę do pieczenia olejem roślinnym w sprayu i odstaw.
Rozgrzej olej na średnio-wysokim ogniu w średniej wielkości patelni.
Dodaj pancettę i smaż, często mieszając, aż będzie brązowa i chrupiąca, około 5 do 7 minut. Używając łyżki cedzakowej, wyjmij pancettę i odsącz na papierowych ręcznikach.
Dodaj cebulę do patelni i smaż, aż będzie przezroczysta i miękka, około 5 minut. Odstaw do ostygnięcia na 10 minut.
W średniej misce wymieszaj cebulę, pancettę, sery i groszek. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Za pomocą noża do obierania odetnij 1,25 cm od końcówki łodygi papryki.
Usuń pestki i żyłki. Używając małej łyżeczki deserowej, napełnij każdą paprykę mieszanką ricotty.
Napełnione papryki ułóż na przygotowanej blasze do pieczenia i piecz przez 15–18 minut, aż papryki zaczną mięknąć.
Wyjmij z piekarnika i odstaw na 10 minut do ostygnięcia.
Ułóż papryki na półmisku i podawaj.