Faszerowana Zielona Papryka
Faszerowana zielona papryka może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje $2.95 za porcję. Jedna porcja zawiera 746 kalorii, 43g białka, oraz 32G tłuszczu. Mieszanka szwajcarskiego sera, ryżu, chili w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Faszerowana Zielona Papryka, Faszerowana Zielona Papryka I, oraz Faszerowana Zielona Papryka.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
W rondlu doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia.
Dodać ryż i wymieszać. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Połącz ugotowany ryż z czarną fasolą i chili w proszku.
Odetnij wierzchołki papryki i usuń żeberka i nasiona. Łyżka około 2 łyżki mieszanki ryżu i fasoli do dna papryki.
Połóż plasterek sera na wierzchu i powtórz jeszcze 3 razy, kończąc serem na wierzchu.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż papryka zmięknie, około 45 minut.
W międzyczasie podgrzej sos pomidorowy w małym rondlu na małym lub średnim ogniu. Paprykę pokroić na pół, polać sosem pomidorowym i podawać.