Faszerowana papryka z pikantną śmietaną Szwajcarską
Nadziewane papryki z pikantną śmietaną Szwajcarską jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 472 kalorie. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz paprykę, ząbki czosnku, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Nadziewana żółta papryka z pikantnym szwajcarskim Chard i Pilaf Scallion, Nadziewana żółta papryka z pikantnym szwajcarskim Chard i Pilaf Scallion, oraz Szwajcarski Chard i Ricotta faszerowane pieczone papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odstawić 1/2 funta najpiękniejszych łodyg chard; zarezerwować resztę do innego użytku. Doprowadzić 2 cale wody do wrzenia w dużym garnku.
Dodać 1/2 Funt łodygi chard i gotować aż prawie miękkie, o 4 protokół. Za pomocą szczypiec przenieś łodygi na talerz w celu ostygnięcia.
Dodaj liście boćwiny do wrzącej wody partiami, dodając więcej, gdy każda partia więdnie. Gdy wszystkie liście zostały dodane, gotować przez 1 minutę.
Odcedzić liście boczniaka; ostudzić, następnie wycisnąć do sucha i grubo posiekać.
Pokrój łodygi na 1-calowe kawałki.
Masło rozpuścić w dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance.
Dodaj cebulę i jalapeos i gotować na małym ogniu, aż zmiękną, o 10 protokół.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż pachnące, o 2 protokół.
Dodać curry i gotować, mieszając, przez 2 minuty dłużej.
Dodać śmietanę i dusić na umiarkowanie dużym ogniu, aż zmniejszy się do 3/4 szklanki, o 10 protokół.
Wyjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej. Wymieszać liście i łodygi boćwiny i doprawić solą i pieprzem.
W międzyczasie, w małym rondlu, przykryć ryż wodą i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta, o 12 protokół. Puśćcie ryż.
Odetnij szczyty papryki, pozostawiając 1/2-calowy pierścień pieprzu wokół każdej łodygi. Zebrać nasiona i żeberka. Paprykę ułożyć w dużym naczyniu do pieczenia lub na patelni i natrzeć Skórki oliwą z oliwek. Doprawić wnętrzności papryki solą i pieprzem i łyżką skąpego 1/4 szklanki ryżu do każdej z nich. Wypełnij paprykę śmietaną i wymień wierzchołki; naoliwić wierzchołki.
Piec około 1 godziny, lub do papryki są miękkie i nadzienie jest gorące.