Faszerowana cukinia z szynką i pieczarkami

Faszerowana cukinia z szynką i pieczarkami
Nadziewana cukinia z szynką i pieczarkami to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 53 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka pietruszki, szynki, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około około 45 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczarki faszerowane kalafiorem i cukinią, Pieczarki nadziewane szynką i serem śmietankowym, oraz Cukinia Faszerowana Kiełbasą, Pieczarkami I Szałwią.

Instrukcje

1
Przygotować cukinię: rozgrzać piekarnik do 177°. umyć i wyszorować cukinię; podzielić każdą na pół wzdłuż. Miarka się nasiona i miąższ, pozostawiając muszle o grubości około 1/3 cala do 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Połówki cukinii na parze: połówki cukinii na parze, aż będą prawie miękkie, około 8-12 minut, w zależności od wielkości cukinii.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
3
Należy pamiętać, że dla jumbo cukinia, trzeba trochę kreatywny z gotowania na parze, jak połówki nie zmieści się w normalnym parowniku. Gotowałem swoje w kłusowniku. Można umieścić dużą cukinię na stojaku w patelni do pieczenia ponad pół cala wrzącej wody, przykryć folią aluminiową i gotować w gorącym piekarniku, aż będzie prawie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Podsmażyć cebulę, grzyby, dodać szynkę, natkę pietruszki: gdy cukinia jest na parze, roztopić 3 łyżki masła na dużej patelni podsmażyć, dodać posiekaną cebulę i pokrojone w plasterki grzyby, podsmażyć do miękkości. Wymieszać z szynką, pietruszka, sos Worcestershire. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Wypchaj połówki cukinii: ułóż farsz w dobrze osuszone skorupki cukinii. 
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
6
Bułkę tartą wymieszać ze startym serem i posypać nadziewaną cukinią. Roztopić 1 łyżkę masła i ociekać bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1
Umieścić cukinię łodzie w natłuszczonej patelni do pieczenia; piec w 177° aż do tosty na górze i podgrzewane przez, 20-30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn