Faszerowana cukinia z sosem Pecorino
Nadziewana cukinia z sosem Pecorino może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 468 kalorii, 19g białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka jaj, masło, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pecorino paluszki z kurczaka i cukinia, Wstążki z cukinii z cytryną i Pecorino, oraz Indywidualne frittaty z cukinii z Pecorino i szczypiorkiem.
Instrukcje
Pokrój 8 cukinii w poprzek na 2-calowe kawałki. Używając melona baller, wydrąż każdy kawałek, pozostawiając 1/4-calową skorupę. Zmielić miąższ nabrany-out wraz z 4 pozostałych cukinii.
W dużej, głębokiej patelni, roztopić masło w oleju.
Dodać szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, aż półprzezroczyste, o 3 protokół.
Dodać posiekaną cukinię i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości i lekko rumiane, o 25 protokół. Wymieszać natkę pietruszki i tymianek.
Przenieść cukinię do robota kuchennego i puree. Przecier zeskrobać do miski, wymieszać z Parmigiano-Reggiano i doprawić solą i pieprzem.
Niech nadzienie ostygnie, a następnie wymieszać jajka.
Obficie masło duże naczynie do pieczenia. Ustaw kubki cukinii w naczyniu do pieczenia, wydrążone bokiem do góry. Napełnianie łyżką do kubków, lekko je pokrywając.
Piec nadziewane cukinię przez około 1 godzinę i 10 minut, lub do miękkości i lekko rumiane.
W robocie kuchennym, pulsować żółtka z oliwą z oliwek, aż do uzyskania gładkiej pasty.
Dodać pecorino i 1/3 szklanki wody i proces, aż sos jest gładka i ma konsystencję śmietany; dodać trochę więcej wody, jeśli sos wydaje się gruba. Doprawić solą.
Łyżkę sosu pecorino o temperaturze pokojowej na talerzach i ułożyć na wierzchu około 3 ciepłych filiżanek cukinii.