Faszerowana cukinia z serową bułką tartą
Nadziewane cukinia z tandetną bułką tartą może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury przystawki. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.3 za porcję. Jedna porcja zawiera 209 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka wina, pieprzu, jednodniowego chleba i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Serowa Enchilada Faszerowana Cukinią, Serowa Śródziemnomorska Nadziewana Cukinia, oraz Serowy boczek i kukurydza faszerowane cukinia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść chleb w robocie kuchennym; pulsuj, aż utworzą się drobne okruchy. Odstawić.
Cukinię przeciąć na pół wzdłuż; miarka się miąższ, pozostawiając 1/4-cala grubości powłoki. Posiekaj miąższ.
Połówki cukinii, boki pokroić w górę, na blasze wyłożonej pergaminem; posypać 1/8 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać olej i masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj miąższ cukinii i cebulę; smażyć 5 minut.
Dodaj pozostałe 1/4 łyżeczki soli, pozostałe 1/4 łyżeczki pieprzu, karczochy serca, tymianek, i czosnek; gotować 45 sekund.
Dodaj wino; gotuj 1 minutę lub do momentu, aż większość płynu odparuje.
Połączyć bułkę tartą i mieszaninę cebuli w dużej misce; wymieszać z serem i pozostałych składników. Łyżka 1/2 szklanki mieszaniny bułki tartej do każdej skorupki cukinii.
Piec w 350 przez 45 minut lub aż po prostu miękkie.