Fasolka Vert, Edamame i fioletowa-Sałatka ziemniaczana

Fasolka Vert, Edamame i fioletowa-Sałatka ziemniaczana
Fasolka Vert, Edamame i fioletowa Sałatka ziemniaczana mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 16. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 233 kalorie, 12g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz edamame w pod, mięta, szalotka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka pomidorowo-fasolowa Vert, Sałatka Z Jęczmienia, Kukurydzy I Fasoli Vert, oraz Sałatka Radicchio I Fasolka Vert Z Kandyzowanymi Orzechami Włoskimi.

Instrukcje

1
Przygotuj dużą miskę lodu i zimnej wody. Ugotuj fasolę edamame lub fava w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie krucho-miękka, od 1 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
GarnekGarnek
2
Przełożyć łyżką szczelinową do lodowatej wody. Shell edamame, lub obrać twarde zewnętrzne skórki z fasoli fava.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
WodaWoda
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
3
Przynieś ziemniaki i tyle osolonej wody, aby pokryć przez 1 1/2 cala do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, aż prawie miękka, 15 do 20 protokół. (Ziemniaki będą nadal gotować trochę po wyjęciu z wody. Uważaj, aby nie rozgotować lub ziemniaki rozpadną się po pokrojeniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
4
Przełożyć łyżką szczelinową do lodowatej wody w celu ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
5
Dobrze spuścić.
6
Podczas gotowania ziemniaków, przycinaj wierzchołki fasoli i o połowę przekątne w poprzek. Gotuj w 2 partiach w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękka, 3 do 4 minut (zwykła fasola szparagowa potrwa dłużej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Przełożyć do lodowatej wody do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
8
Dobrze spuścić.
9
Tuż przed podaniem pokroić ziemniaki w plastry o grubości 1/3 cala i wrzucić wszystkie składniki razem w dużej misce z solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
* Warzywa mogą być gotowane 1 dzień wcześniej i schładzane oddzielnie w zamykanych plastikowych torebkach. Nie kroić ziemniaków przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje16
Ocena Zdrowia27
Magazyn