Fasolka Vert, Edamame i fioletowa-Sałatka ziemniaczana
Fasolka Vert, Edamame i fioletowa Sałatka ziemniaczana mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 16. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 233 kalorie, 12g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz edamame w pod, mięta, szalotka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka pomidorowo-fasolowa Vert, Sałatka Z Jęczmienia, Kukurydzy I Fasoli Vert, oraz Sałatka Radicchio I Fasolka Vert Z Kandyzowanymi Orzechami Włoskimi.
Instrukcje
Przygotuj dużą miskę lodu i zimnej wody. Ugotuj fasolę edamame lub fava w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie krucho-miękka, od 1 do 3 minut.
Przełożyć łyżką szczelinową do lodowatej wody. Shell edamame, lub obrać twarde zewnętrzne skórki z fasoli fava.
Przynieś ziemniaki i tyle osolonej wody, aby pokryć przez 1 1/2 cala do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, aż prawie miękka, 15 do 20 protokół. (Ziemniaki będą nadal gotować trochę po wyjęciu z wody. Uważaj, aby nie rozgotować lub ziemniaki rozpadną się po pokrojeniu.)
Przełożyć łyżką szczelinową do lodowatej wody w celu ostygnięcia.
Podczas gotowania ziemniaków, przycinaj wierzchołki fasoli i o połowę przekątne w poprzek. Gotuj w 2 partiach w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękka, 3 do 4 minut (zwykła fasola szparagowa potrwa dłużej).
Przełożyć do lodowatej wody do ostygnięcia.
Tuż przed podaniem pokroić ziemniaki w plastry o grubości 1/3 cala i wrzucić wszystkie składniki razem w dużej misce z solą i pieprzem do smaku.
* Warzywa mogą być gotowane 1 dzień wcześniej i schładzane oddzielnie w zamykanych plastikowych torebkach. Nie kroić ziemniaków przed podaniem.