Fasolka szparagowa z serem i boczkiem
Fasolka szparagowa z serem i boczkiem to dodatek do dań bezglutenowych. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 188 kalorii, 5 g białka i 17 g tłuszczu każda. Za 62 centy za porcję, ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis wypróbowało i polubiło 18 osób. Ten przepis z Allrecipes wymaga boczku, fasolki szparagowej, zielonej cebuli i majonezu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 35% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy obejmują fasolkę szparagową z boczkiem i serem feta, fasolkę szparagową z żurawiną, boczkiem i kozim serem oraz fasolkę szparagową z żurawiną, bekonem i kozim serem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni C (325 stopni F). Lekko natłuść naczynie do pieczenia o pojemności 2 1/2 litra z pokrywką.
Umieść fasolkę szparagową na dużej patelni z wodą, aby ją przykryła; doprowadzić do wrzenia i gotować tylko do momentu, aż fasola będzie gorąca i jasnozielona, około 1 minuty.
Przełożyć do dużego naczynia.
Usmaż boczek na dużej, głębokiej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż będzie równomiernie rumiany i chrupiący, około 10 minut.
Odlej całość oprócz 1 łyżki sosu. Wróć do ognia i dodaj zieloną cebulę; gotować, aż cebula zmięknie, około 2 minut.
Do zielonej fasolki dodaj mieszankę bekonu, ser Cheddar, śmietanę, majonez, sól i pieprz; zamieszać.
Rozłóż mieszaninę w przygotowanym naczyniu do pieczenia; przykryć pokrywką.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zapiekanka zacznie bulgotać, a fasola będzie miękka, około 20 minut.