Fasolka szparagowa z prażoną kukurydzą i zieloną cebulką
Zielona fasola z prażoną kukurydzą i zieloną cebulą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 256 kalorii, 6G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, sól morską, kukurydzę na kolbie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Fasolka szparagowa i czerwona cebula pieczona na patelni, Pieczona fasolka szparagowa z cebulą i orzechami włoskimi, oraz Świeża fasola szparagowa i prażona cebula dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim garnku z sosem doprowadzić wodę i 1 łyżeczkę soli do wrzenia.
Dodać fasolkę szparagową i blanszować przez 3 minuty.
Wyjąć z wody i włożyć do łaźni z lodem.
Grill grzewczy lub palniki gazowe.
Umieść oczyszczoną kukurydzę na kolbie na grillu lub palniku. Obróć kukurydzę i lekko brązowo.
Ostudzić i pokroić ziarna z kolby.
W dużej patelni saute na średnim ogniu, dodać olej, po 45 sekund dodać cebulę i saute przez 4 do 5 minut, dodać fasolkę szparagową, kukurydza, i czosnek.
Saute przez 4 minuty, deglaze z winem, doprawić solą i pieprzem, i masło.
Dekoruj pomidorami Roma i parmezanem.
Łatwość przygotowania: łatwa