Fasolka szparagowa z pomidorami i boczkiem
Fasolka szparagowa z pomidorami i boczkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 188 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje $1.0 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis z prostych przepisów wymaga pomidorów w puszkach, czosnku i tymianku. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Spróbuj Fasolka szparagowa z boczkiem i pomidorami, Fasolka szparagowa z boczkiem i pomidorami, oraz Fasolka szparagowa z pomidorami i boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować boczek, aż tłuszcz zacznie się renderować:
Ułóż kawałki boczku na dnie dużego, grubodennego garnka.
Podgrzewaj na średnim ogniu przez kilka minut, aż tłuszcz z boczku zacznie się renderować.
Dodać cebulę, następnie czosnek:
Dodać posiekaną cebulę do boczku. Gotować kilka minut, aż cebula są przezroczyste.
Dodaj czosnek (jeśli używasz) i gotuj jeszcze minutę.
Odcedzić nadmiar tłuszczu.
Dodaj zieloną fasolkę do garnka.
Dodaj całe, obrane, konserwowe pomidory i ich soki.
Dodaj gałązkę tymianku do garnka (jeśli używasz).
Posypać solą, pieprzem i cayenne.
Przykryj i gotuj na wolnym ogniu: przykryj garnek i obniż ciepło do niskiego poziomu. Dusić przez 45 minut do 1 godziny, aż fasola są gotowane przez i miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Instrukcje dotyczące wolnej kuchenki jeśli chcesz użyć wolnej kuchenki w kroku 4, możesz to łatwo zrobić. Wystarczy włożyć ugotowany boczek i cebulę z kroków 1 i 2, fasolę, pomidory i przyprawy do powolnej kuchenki i gotować na wysokościach przez 2 do 3 godzin, w zależności od wolnej kuchenki, aż fasola będzie całkowicie miękka i pomidory zostaną rozbite.