Fasolka szparagowa z karmelizowaną cebulą i migdałami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj zieloną fasolkę z karmelizowaną cebulą i migdałami spróbować. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 232 kalorie, 5G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 14 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sól koszerną, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Fasolka szparagowa z prażonymi migdałami i smażoną cebulą, Fasolka szparagowa z migdałami i smażoną cebulą, oraz Fasolka Szparagowa Z Karmelizowaną Cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Napełnij dużą patelnię o wysokiej jednostronnej wodzie, dodając tyle, aby być nieśmiałym od krawędzi patelni o około 1 cal.
Miejsce na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia; dodać dużą szczyptę soli i zielonej fasoli. Gotować przez około 5 minut, fasola powinna być nadal chrupiąca.
Odcedzić fasolę, a następnie uruchomić je pod zimną wodą, aby powstrzymać je przed gotowaniem. Rezerwować fasolę podczas uruchamiania cebuli.
Powrót patelni gotowane fasolę w do góry gotować na średnim ogniu.
Dodać migdały i grzanki mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 3 do 5 protokół.
Usuń migdały z patelni i rezerwy. Powrót patelni do ognia i dodać masło i oliwę z oliwek i ciepła, aż masło się stopi.
Dodaj cebulę, doprawić solą i pieprzem, i gotować mieszając często aż cebula karmelizować, 20 do 25 protokół.
Dodaj tymianek i gotuj przez kolejne 5 minut.
Dodaj gotowaną ostudzoną fasolkę szparagową i migdały i dobrze wymieszaj, aby połączyć. Doprawić solą i pieprzem do smaku.