Fasolka szparagowa z boczkiem
Przepis fasolka szparagowa z boczkiem można zrobić w około 25 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 88 kalorii. Na 63 grosze za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. 917 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz fasolkę szparagową, paprykę, bekon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Spróbuj Fasolka Szparagowa Z Boczkiem, Fasolka szparagowa z boczkiem, oraz Fasolka szparagowa z boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać garnek osolonej wody do toczącego się wrzenia (1 łyżka soli na 2 ćwiartki wody).
Dodaj fasolkę szparagową i gotować je przez 4-5 minut, aż po prostu wystarczająco miękkie do jedzenia (może trzeba gotować dłużej w zależności od konkretnej fasoli masz).
Gotować boczek: podczas podgrzewania wody do gotowania fasoli, powoli gotować boczek, aż chrupiące w dużej patelni sauté ustawić na średnim ogniu.
Użyj łyżki szczelinowej lub widelca, aby usunąć boczek z patelni. Ustaw boczek na papierowych ręcznikach, aby zmyć nadmiar tłuszczu.
Powinieneś mieć około jednej łyżki tłuszczu w lewo na patelni.
Wylać tłuszcz powyżej 1 łyżki stołowej. (Nie wlewaj tłuszczu do odpływu, bo zatrzymasz odpływ.) Jeśli masz znacznie mniej tłuszczu niż łyżka pozostała na patelni, dodaj trochę oliwy z oliwek lub masła do patelni.
Podsmażyć fasolkę szparagową w tłuszczu boczku: po ugotowaniu fasolki szparagowej, podsmaż je na średnim ogniu przez 1-2 minuty w tłuszczu boczku.
Boczek pokroić w kostkę i dodać do patelni i podsmażyć kolejną minutę.
Fasolę i boczek włożyć do dużej miski i obficie posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wymieszać z sokiem z cytryny lub octem i podawać od razu.