Fasolka szparagowa z boczkiem

Fasolka szparagowa z boczkiem
Przepis fasolka szparagowa z boczkiem można zrobić w około 25 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 88 kalorii. Na 63 grosze za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. 917 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz fasolkę szparagową, paprykę, bekon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Spróbuj Fasolka Szparagowa Z Boczkiem, Fasolka szparagowa z boczkiem, oraz Fasolka szparagowa z boczkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać garnek osolonej wody do toczącego się wrzenia (1 łyżka soli na 2 ćwiartki wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodaj fasolkę szparagową i gotować je przez 4-5 minut, aż po prostu wystarczająco miękkie do jedzenia (może trzeba gotować dłużej w zależności od konkretnej fasoli masz).
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
3
Odcedzić i odstawić.
4
Gotować boczek: podczas podgrzewania wody do gotowania fasoli, powoli gotować boczek, aż chrupiące w dużej patelni sauté ustawić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Użyj łyżki szczelinowej lub widelca, aby usunąć boczek z patelni. Ustaw boczek na papierowych ręcznikach, aby zmyć nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Powinieneś mieć około jednej łyżki tłuszczu w lewo na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Wylać tłuszcz powyżej 1 łyżki stołowej. (Nie wlewaj tłuszczu do odpływu, bo zatrzymasz odpływ.) Jeśli masz znacznie mniej tłuszczu niż łyżka pozostała na patelni, dodaj trochę oliwy z oliwek lub masła do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Podsmażyć fasolkę szparagową w tłuszczu boczku: po ugotowaniu fasolki szparagowej, podsmaż je na średnim ogniu przez 1-2 minuty w tłuszczu boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
9
Boczek pokroić w kostkę i dodać do patelni i podsmażyć kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1
Fasolę i boczek włożyć do dużej miski i obficie posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wymieszać z sokiem z cytryny lub octem i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn