Fasolka szparagowa słodko-kwaśna
Potrzebujesz dodatku bez nabiału ? Słodko-kwaśna zielona fasolka może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 87 kalorii , 2 g białka i 4 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 34 centy za porcję. Ten przepis z Allrecipes ma 30 fanów. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 27 minut . Udaj się do sklepu i kup cebulę, paprykę, 2 (15 uncji) puszki zielonej fasolki i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Wypróbuj Zieloną fasolkę z prażonymi orzechami włoskimi i słodką żurawiną , Słodkie ciasto wielkanocne z lukrem królewskim i śmietaną oraz pistacjami i Słodko-kwaśny dip z bakłażana La Nonny, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Smaż boczek na średniej patelni na średnio wysokim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż się ładnie zrumieni.
Dodaj cebulę i smaż, aż stanie się przezroczysta. Wymieszaj z mąką i smaż jeszcze 2 minuty.
Wlej do garnka ocet i 3/4 szklanki odłożonego płynu z zielonej fasolki.
Dodaj cukier, sól i pieprz i wymieszaj. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień do wrzenia i dodaj zieloną fasolkę. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż fasolka będzie gorąca.