Fasolka szparagowa i boczek
Fasolka szparagowa i boczek może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać pekan, sok z cytryny, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Fasolka szparagowa z boczkiem, Fasolka szparagowa z boczkiem, oraz Fasolka Szparagowa Z Boczkiem.
Instrukcje
Wrzucić zieloną fasolkę do dużego garnka wrzącej osolonej wody i gotować do jasnozielonego koloru i chrupiące-przetargu, o 5 protokół.
Odcedzić fasolę i wstrząsnąć w dużej misce z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Fasolę ponownie odsączyć i osuszyć.
Gotować boczek w dużej, ciężkiej patelni saute aż chrupiące, o 5 protokół.
Usuń boczek do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu, aby osuszyć. Łyżka off nadmiar tłuszczu boczku, pozostawiając 2 łyżki na patelni.
Dodaj cebulę na patelni i saute aż miękkie i bardzo miękkie, 4 do 5 protokół.
Posypać płatki czosnku i czerwonej papryki i saute aż tylko pachnące, o 1 więcej minut.
Dodaj zarezerwowaną fasolkę szparagową i pekan i gotować do ogrzania przez, 5 do 6 minut więcej. Powrót boczek na patelnię, wlać sok z cytryny i wrzucić. Doprawić solą i pieprzem.