Fasolka Szparagowa Frenched
Frenched Green Beans to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 39 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka pieprzu, sól, ocet sherry, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest solidne. Spróbuj fasola szparagowa z fermentowaną czarną fasolą ~ aka brudna fasola szparagowa, French String Beans / Green Beans, Tomato & Basil Salad, oraz Tagine fasoli Fava, fasoli szparagowej i karczochów serca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Force beans, przycięte końce najpierw (trzymając sznurki z boku), do góry przez lejek frenchera (jeśli używasz; patrz uwaga kucharzy, poniżej).
Fasolę gotować w 2 partiach w 6-do 8-kwartowym garnku wrzącej osolonej wody, odkrytej, aż będzie miękka, 4 do 5 minut.
Fasolę przełożyć łyżką do dużej miski i wymieszać z solą, pieprzem, octem i olejem.
Podawać na gorąco lub na ciepło.
Jeśli nie masz Francuza, fasolę można zmniejszyć o połowę po przekątnej.Fasolę można schłodzić (ale nie ugotować) 1 dzień wcześniej i schłodzić w szczelnej plastikowej torbie wyłożonej zwilżonymi ręcznikami papierowymi.