Fasolka Po Bretońsku Z Boćwiną
Fasolka po bretońsku z Boćwiną może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 262 kalorii, 15g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 86 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka selera, czosnku, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Boćwina Z Fasolą Cannellini, Pikantna Boćwina I Fasola, oraz Boćwina Szwajcarska I Fasola Cannellini dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, seler, marchewkę, czosnek i po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu; gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie i złociste, około 7 minut.
Dodaj boćwinę, indyka i 1/4 szklanki wody na patelnię; gotuj, mieszając, aż boćwina lekko zwiędnie, około 3 minut.
Dodaj pomidory z sokiem, zwiększ ogień do średniej wysokości i gotuj na wolnym ogniu, aż lekko się zmniejszy, około 5 minut.
Dodaj fasolę pinto, a następnie dodaj fasolę granatową i jej płyn.
Dodaj pietruszkę, tymianek i oregano i gotuj na wolnym ogniu.
Grubo zetrzyj około jednej czwartej fasoli na patelni tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem, aby zagęścić mieszankę; dopraw solą.
Przełóż do 2-litrowego naczynia do pieczenia. Przykryj i piecz 45 minut, a następnie odkrywaj i piecz jeszcze 10 minut.