Fasolka pieczona w wolnowarze

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i bezmlecznych do swojej kolekcji, fasolka pieczona w wolnowarze może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 69 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 16 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 324 kalorie . Ten przepis jest dla 12 osób. Sprawdza się dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. 148 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka brązowego cukru, brązowego cukru, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 6 godzin . Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 59% . Ta ocena jest całkiem dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Wolnowar: wieprzowina z ciecierzycą , Czerwona fasola z ryżem w wolnowarze i Zupa z pieczonych ziemniaków w wolnowarze .
Instrukcje
W dużym garnku zagotuj wodę, zalej fasolę i gotuj przez 10 minut.
Zdjąć z ognia, ale odstawić na 1 godzinę.
Odcedź fasolę i włóż ją do wolnowaru.
Dodaj golonkę, cebulę, brązowy cukier, syrop klonowy, sól i wodę.
Dobrze wymieszaj, przykryj i gotuj na wysokim poziomie przez 4 do 5 godzin, mieszając od czasu do czasu. Podczas ostatniej godziny gotowania dodaj ketchup i musztardę, wyjmij szynkę z golonki i wyrzuć golonkę.
Dobrze wymieszaj i podawaj.