Fasola Refried
Refried Beans może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 148 kalorii. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 833 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, cebulę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest niesamowite. Spróbuj Powolna kuchenka fasola do zamrażarki aka Refried fasola bez Refry, Fasola Refried, oraz Fasola Refried dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 wypłucz fasolę w wodzie i usuń małe kamienie, kawałki brudu lub zepsutą fasolę.2 fasolę ugotować w wodzie.Zwykła metoda włożyć fasolę do garnka i przykryć fasolę co najmniej 3 cale wody-Około 3 ćwiartek na 2 1/2 szklanki suchej fasoli. Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień, aby gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez około 2 1/2 godziny. Czas gotowania będzie się różnić w zależności od partii fasoli masz. Fasola odbywa się, gdy są miękkie, a skóra dopiero zaczyna się otwierać.Metoda szybkowaru umieść fasolę w szybkowarze 4-litrowym o wadze 15 funtów. Napełnij Szybkowar wodą, aż do linii wskazującej pojemność garnka. Gotować 30-35 minut-aż fasola będzie miękka, a Skórki ledwo się otworzą. Przed otwarciem pozostaw szybkowar do całkowitego ostygnięcia. Jeśli podczas próby otwarcia kuchenki występuje opór, nie otwieraj jej, pozostaw do dalszego ostygnięcia. Postępuj zgodnie ze wskazówkami dla swojej marki szybkowaru. (Patrz Wskazówki dotyczące bezpieczeństwa dotyczące korzystania z szybkowarów.) Odcedzić fasolę z wody do gotowania.3
Dodaj cebulę i smalec / tłuszcz / olej do szerokiej, wytrzymałej (nie z cienką podszewką bez kija) patelni na średnim ogniu. Cebulę gotować, aż będzie przezroczysta. (Zauważ, że cebule są opcjonalne, możesz je pominąć, jeśli chcesz.)
Dodać odcedzoną fasolę i około 1/4 szklanki wody na patelnię. Za pomocą masher ziemniaków, rozgnieść fasolę na patelni, podczas ich gotowania, aż będą szorstkie purée.
W razie potrzeby dodać więcej wody, aby smażona fasola nie wyschła.
Dodaj kilka plastrów sera cheddar, lub niektóre (1/2 szklanki) startego sera cheddar, jeśli chcesz. Gdy fasola jest podgrzewana (i opcjonalnie topiony ser), fasola jest gotowa do podania.Zauważ, że wiele przepisów wymaga moczenia fasoli przez noc i odrzucania płynu do namaczania. Nie. wyrzucamy płyn do gotowania i po prostu dodajemy trochę wody z powrotem na patelnię, gdy smażymy fasolę.