Fasola i ryż po kolumbijsku
Kolumbijska fasola i ryż to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1464 kalorii, 97g białka, oraz 70 g tłuszczu każdy. Na $9.84 za porcję, ten przepis okładki 63% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 68 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz fasolę, sól koszerną, plantany skrobiowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Fasola Po Kolumbijsku, Frijoles Rojos Colombianos (Czerwona Fasola Po Kolumbijsku), oraz Arroz Chino Al Estilo Colombiano (Ryż Smażony W Stylu Kolumbijskim).
Instrukcje
Fasolę umieścić w dużej misce i dodać 2 łyżki soli. Przykryć zimną wodą o 6 cali i pozostawić na noc w temperaturze pokojowej. Jeśli używasz szybkowaru, ten krok można pominąć.
Następnego dnia fasolę odcedzić i odstawić.
Rozgrzać olej w dużym rondlu o ciężkim dnie lub szybkowarze na dużym ogniu, aż się połysk.
Dodać brzuch wieprzowy i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż dobrze rumiane i chrupiące ze wszystkich stron, o 10 minut w sumie.
Dodać pomidory i cebulę i gotować, mieszając często aż zmiękną, o 3 protokół.
Dodać fasolę, cukier i 1 łyżkę soli. Przykryć wodą o 2 do 3 cali i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć do gotować i gotować, mieszając od czasu do czasu i dodając wodę w razie potrzeby, aż fasola są całkowicie zmiękczone i ciecz jest zagęszczony, ale nadal soupy, o 3 godziny. (Jeśli używasz szybkowaru, gotuj pod wysokim ciśnieniem, aż fasola będzie miękka, około 45 minut).
Doprawić fasolę do smaku solą i cukrem i podawać z gotowanym ryżem, awokado, plantanami, jajkami sadzonymi, stekiem i ají według uznania.