Fasola Francuska Prowansalska

Fasola Francuska Prowansalska
Prowansalska fasola Francuska może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 8 porcji z 316 kalorii, 16G białka, oraz 10g tłuszczu każdy. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 23% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to przystępna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pod ręką tymianek, średnio pokrojony w kostkę seler, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 21 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 92%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy są Francuski w mgnieniu oka: prowansalskie Sablés, Francuski w mgnieniu oka: prowansalskie małże i małże nad muszlami, oraz Zielona fasola Virginii prowansalska.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Fasolę umieścić w misce i zalać wodą. Moczyć w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Fasolę odcedzić, umieścić w dużym rondlu z wywarem z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 do 40 minut, aż będzie miękka, ale nie papkowata.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Dodaj 1 łyżkę soli przez ostatnie 10 minut gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Drenaż, rezerwowanie zapasów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
6
Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, następnie dodać cebulę, pokrojoną w kostkę marchewkę i seler i gotować na małym ogniu przez 10 do 15 minut, aż będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Dodać pietruszkę, czosnek, rozmaryn i tymianek i gotować jeszcze 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
8
Dodaj fasolę i 2 szklanki wywaru do gotowania. (Jeśli nie masz wystarczającej ilości płynu, dodaj dodatkowy zapas lub wodę, aby zrobić 2 szklanki.) Gotować przez 15 minut, aż wywar zrobi trochę sosu, dodając więcej wywaru, jeśli to konieczne. Zakończ parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
9
Podawać z dodatkiem posiekanej natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Bordeaux, szampan i Biały burgund to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko zdarza się pomylić z szampanem. Jeśli twój posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgundu. Na czerwony, spróbuj czerwonego Bordeaux blend. Jednym z nich jest Chateau Le Grand Moulin Cotes de Bordeaux Blaye. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Chateau Le Grand Moulin Cotes de Bordeaux Blaye
Chateau Le Grand Moulin Cotes de Bordeaux Blaye
Głównie Merlot, z Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Malbec i starzony w kadziach cementowych. Obfite, dojrzałe i owocowe aromaty ciemnej porzeczki, jeżyny, cassis, mięty i przypraw z akcentami ziemi. Średnie podniebienie ma ładne zrównoważone aromaty wspierane przez wyrafinowane, teksturowane taniny i zrównoważoną kwasowość. Wykończenie jest pikantne z ziemistymi smakami i bardzo dobrą długością.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia49
Magazyn