Fasola Francuska Prowansalska
Prowansalska fasola Francuska może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 8 porcji z 316 kalorii, 16G białka, oraz 10g tłuszczu każdy. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 23% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to przystępna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pod ręką tymianek, średnio pokrojony w kostkę seler, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 21 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 92%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy są Francuski w mgnieniu oka: prowansalskie Sablés, Francuski w mgnieniu oka: prowansalskie małże i małże nad muszlami, oraz Zielona fasola Virginii prowansalska.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Fasolę umieścić w misce i zalać wodą. Moczyć w lodówce na noc.
Fasolę odcedzić, umieścić w dużym rondlu z wywarem z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 do 40 minut, aż będzie miękka, ale nie papkowata.
Dodaj 1 łyżkę soli przez ostatnie 10 minut gotowania.
Drenaż, rezerwowanie zapasów.
Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, następnie dodać cebulę, pokrojoną w kostkę marchewkę i seler i gotować na małym ogniu przez 10 do 15 minut, aż będzie miękka.
Dodać pietruszkę, czosnek, rozmaryn i tymianek i gotować jeszcze 1 minutę.
Dodaj fasolę i 2 szklanki wywaru do gotowania. (Jeśli nie masz wystarczającej ilości płynu, dodaj dodatkowy zapas lub wodę, aby zrobić 2 szklanki.) Gotować przez 15 minut, aż wywar zrobi trochę sosu, dodając więcej wywaru, jeśli to konieczne. Zakończ parmezanem.
Podawać z dodatkiem posiekanej natki pietruszki.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Bordeaux, szampan i Biały burgund to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko zdarza się pomylić z szampanem. Jeśli twój posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgundu. Na czerwony, spróbuj czerwonego Bordeaux blend. Jednym z nich jest Chateau Le Grand Moulin Cotes de Bordeaux Blaye. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Chateau Le Grand Moulin Cotes de Bordeaux Blaye]()
Chateau Le Grand Moulin Cotes de Bordeaux Blaye
Głównie Merlot, z Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Malbec i starzony w kadziach cementowych. Obfite, dojrzałe i owocowe aromaty ciemnej porzeczki, jeżyny, cassis, mięty i przypraw z akcentami ziemi. Średnie podniebienie ma ładne zrównoważone aromaty wspierane przez wyrafinowane, teksturowane taniny i zrównoważoną kwasowość. Wykończenie jest pikantne z ziemistymi smakami i bardzo dobrą długością.