Fasola Francuska Prowansalska

Fasola Francuska Prowansalska
Prowansalska fasola Francuska może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 8 porcji z 316 kalorii, 16G białka, oraz 10g tłuszczu każdy. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 23% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to przystępna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pod ręką tymianek, średnio pokrojony w kostkę seler, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 21 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 92%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy są Francuski w mgnieniu oka: prowansalskie Sablés, Francuski w mgnieniu oka: prowansalskie małże i małże nad muszlami, oraz Zielona fasola Virginii prowansalska.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Fasolę umieścić w misce i zalać wodą. Moczyć w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Fasolę odcedzić, umieścić w dużym rondlu z wywarem z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 do 40 minut, aż będzie miękka, ale nie papkowata.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Dodaj 1 łyżkę soli przez ostatnie 10 minut gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Drenaż, rezerwowanie zapasów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
6
Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, następnie dodać cebulę, pokrojoną w kostkę marchewkę i seler i gotować na małym ogniu przez 10 do 15 minut, aż będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Dodać pietruszkę, czosnek, rozmaryn i tymianek i gotować jeszcze 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
8
Dodaj fasolę i 2 szklanki wywaru do gotowania. (Jeśli nie masz wystarczającej ilości płynu, dodaj dodatkowy zapas lub wodę, aby zrobić 2 szklanki.) Gotować przez 15 minut, aż wywar zrobi trochę sosu, dodając więcej wywaru, jeśli to konieczne. Zakończ parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
9
Podawać z dodatkiem posiekanej natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego

Polecane wino: Bordeaux, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Biały Bordowy

Bordeaux, szampan i Biały burgund to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko zdarza się pomylić z szampanem. Jeśli twój posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgundu. Na czerwony, spróbuj czerwonego Bordeaux blend. Jednym z nich jest Chateau Le Grand Moulin Cotes de Bordeaux Blaye. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Chateau Le Grand Moulin Cotes de Bordeaux Blaye
Chateau Le Grand Moulin Cotes de Bordeaux Blaye
Głównie Merlot, z Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Malbec i starzony w kadziach cementowych. Obfite, dojrzałe i owocowe aromaty ciemnej porzeczki, jeżyny, cassis, mięty i przypraw z akcentami ziemi. Średnie podniebienie ma ładne zrównoważone aromaty wspierane przez wyrafinowane, teksturowane taniny i zrównoważoną kwasowość. Wykończenie jest pikantne z ziemistymi smakami i bardzo dobrą długością.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia49
Magazyn