Fasola Fava z pomidorem i cebulą
Fasola Fava z pomidorem i cebulą może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 116 kalorii. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sól, ocet winny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Przyprawiona fasola Fava z pomidorem i cebulą (faul Imdamis), Fasola Fava z czerwoną cebulą i miętą (Fave con Cipolla Rossan e Menta ), oraz Fasola Fava z sosem pomidorowo-czosnkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć fasolę ze strąków; strąki wyrzucić. Fasolę gotować we wrzącej wodzie przez 1 minutę.
Fasolę wyjąć łyżką szczelinową. Fasolę zanurzyć w lodowatej wodzie; odcedzić.
Usunąć twarde zewnętrzne skórki z fasoli; wyrzucić Skórki. Odstaw fasolę na bok.
Połącz fasolę, pomidory i następne 6 składników (przez czarny pieprz) w 13 x 9-calowym naczyniu do pieczenia pokrytym sprayem do gotowania, dobrze rzucając.
Piec w temperaturze 425 przez 20 minut, mieszając raz.
Połączyć cukier, 1/2 łyżeczki octu i 1/8 łyżeczki soli w małej misce, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Mżawka na mieszaninie fasoli, podrzucając delikatnie do herbu.