Fasola Fava z Creme Fraîche i miętą

Fasola Fava z Creme Fraîche i miętą
Fasola Fava z Creme Fraîche i miętą jest bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 370 kalorii. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka crème fraîche, szyfonady z liści mięty, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Groszek z pancettą, miętą i Creme Fraiche, Kolacja: Szpinak Z Miętą I Crème Fraîche, oraz Kolacja Dziś: Kotlety Jagnięce Z Creme Fraîche Fasoli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować favas, otwórz strąki i usuń fasolę. W międzyczasie doprowadzić rondel wypełniony osoloną wodą do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Umieść miskę wypełnioną lodowatą wodą w pobliżu kuchenki. Wrzuć fasolę do wrzącej wody i gotuj przez 3 minuty(jest to dłuższe niż większość przepisów, ponieważ fasola nie jest ponownie gotowana).
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Fasolę odsączyć i szybko zanurzyć w lodowatej wodzie. Paznokciem przebić skórę każdej fasoli w pobliżu jednego końca i delikatnie ścisnąć fasolę, aby uwolnić się od skóry. Nie martw się, jeśli fasola dzieli się na połówki. Powinieneś mieć około 2 szklanki fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
FasolaFasola
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
4
W misce wymieszać Creme fraîche, oliwę z oliwek oraz sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Creme FraicheCreme Fraiche
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodaj fasolę fava, liście mięty i skórkę z cytryny i wrzucić do połączenia. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut lub do 2 godzin przed podaniem schłodzić i pozostawić smaki do stopienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiętaMięta
Fasola FavaFasola Fava
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
6
Smak i dostosować przyprawy z solą i pieprzem przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PrzyprawyPrzyprawy
7
Podawać schłodzone.
8
Do Picia
Składniki, których będziesz potrzebować
PijPij
9
Ziemiste, lekko słodko-gorzkie favas i zioła mięty wzywają do pikantnego, zielnego Sauvignon Blanc z jednego z chłodniejszych regionów Kalifornii. Selene z dzielnicy Carneros w Napa Valley spełnia ten opis.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sauvignon BlancSauvignon Blanc
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
MiętaMięta
10
Przedruk za zgodą Pintxos: małe talerze w tradycji Baskijskiej Gerald Hirigoyen z Lisą Weiss, copyright © 200
11
Copyright © 2009 by Maren Caruso. Wydany przez Ten Speed Press.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn