Fasola Country Lima
Kraj Lima fasola może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 266 kalorii, 14g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 47 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka marchew, cebula, masło, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Fasola Lima z szynką, Fasola Lima z szynką, oraz Kiełbaski z fasolką Lima.
Instrukcje
Fasolę posortować i umyć; wstawić do dużego holenderskiego piekarnika. Przykryć wodą do 2 cali powyżej fasoli; przykryć i odstawić 8 godzin lub na noc.
Odcedzić fasolę. Na patelnię wrzucić fasolę, wymieszać z solą i pieprzem.
Gotować plastry boczku w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Wyjąć boczek z patelni łyżką szczelinową; odstawić boczek na bok.
Dodaj cebulę i marchew do kapiących na patelni; smażyć 5 minut lub do złotego.
Dodaj mieszankę cebuli, boczek, 2 szklanki wody, i masło do mieszanki fasoli w holenderskim piekarniku; dobrze wymieszać. Przykryć i piec w 300 przez 2 1/2 godziny lub aż fasola będzie miękka, mieszając co godzinę.