Farsz z dzikiego ryżu, owoców i orzechów pekan

Farsz z dzikiego ryżu, owoców i orzechów pekan
Dziki ryż, owoce i pekan farsz jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.16 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz pekan, ząbek czosnku, liście selera z selera naciowego serca i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczona dynia z żołędzi z farszem z dzikiego ryżu, orzechów pekan i żurawiny, Indyk z dzikim ryżem i farszem wiśniowym, oraz Farsz ryżowy z dzikimi grzybami.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać posiekany seler i cebulę; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i najbardziej przezroczyste, o 8 protokół. Mieszać ingarlic; gotować, mieszając często, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
CebulaCebula
3
Dodać dziki ryż; mieszać przez1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki RyżDziki Ryż
4
Dodaj bulion, liść laurowy,1 łyżeczkę soli I1 1/2 szklanki wody; zwiększyć ciepło i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut. Odkryć, wymieszać i kontynuować gotowanie, odkryte, mieszającokazalnie, aż płyn wchłonie andrice jest miękka, 20-40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
BulionBulion
WodaWoda
SólSól
5
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Rozłóż orzechy pekan na obranej arkuszu do pieczenia. Tosty aż pachnące, 5-7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
TostyTosty
7
Ostudzić; grubo posiekać. DO AHEAD: Canbe wykonane 1 dzień do przodu. Przechowywać nakrętki w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
8
Niech farsz ostygnie, a następnie przykryć i schłodzić. Podgrzać ponownie na średnim ogrzaniu, dodając wodę łyżkami stołowymi, jeśli jest sucha, przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
WodaWoda
9
Odrzuć liść laurowy. Wymieszaj suszoną żurawinę, morele i rodzynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina Suszonażurawina Suszona
MorelaMorela
Liście LauroweLiście Laurowe
RodzynkiRodzynki
10
Odstawić, przykryte, przez5 minut.
11
Doprawiamy ryż do smaku solą i pieprzem.Złożyć pekan, pokrojone żurawiny i zmiksowany seler w mieszaninie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
żurawinażurawina
SelerSeler
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
RyżRyż
12
Dekoruj liśćmi galaretki.
13
234 kalorie, 9 gramów tłuszczu, 35 gramów węglowodanów
14
Bon Appétit
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia45
Magazyn