Farsz z dzikiego ryżu, jabłka i suszonej żurawiny

Farsz z dzikiego ryżu, jabłka i suszonej żurawiny
Need a dairy free side dish? Dziki ryż, jabłko i suszona żurawina farsz może być super przepis spróbować. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 291 kalorii. Jeśli masz pod ręką jabłko, majeranek, tłuszcz z indyka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi ci to Epikurious. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Brązowy i dziki ryż farsz Indyczy z kasztanami i suszonymi owocami, Farsz Z Dzikiego Ryżu I Żurawiny, oraz Farsz z kiełbasą, suszoną żurawiną i jabłkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić wodę do wrzenia w 2-kwartowym ciężkim rondlu, następnie dodać ryż i 1/2 łyżeczki soli. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj pod przykryciem, aż ryż będzie miękki, a większość ziaren zostanie otwarta, od 1 do 1 1/4 godziny (nie cała ciecz zostanie wchłonięta).
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
WodaWoda
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dobrze spuścić w durszlaku i rozprowadzić na patelni do pieczenia, aby całkowicie ostygnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
DurszlakDurszlak
3
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Rozłóż kostki chleba na płytkiej patelni do pieczenia i piec w górnej trzeciej części piekarnika do wyschnięcia, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki ChlebaKostki Chleba
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Roztopić 1 kij masła w dużej patelni nonstick na umiarkowanym ogniu, następnie gotować cebulę i seler, mieszając, aż zmięknie, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SelerSeler
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać jabłko i gotować, mieszając, aż krucho-miękkie, o 5 protokół. Wymieszać w ziołach, pieprz, i pozostałą łyżeczkę soli i gotować, mieszając, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
ZiołaZioła
SólSól
7
Przełożyć do dużej miski i wymieszać z ryżem, chlebem i suszoną żurawiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina Suszonażurawina Suszona
ChlebChleb
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Zwiększ temperaturę piekarnika do 232° i posmaruj płytkie naczynie do pieczenia 3-quart (13 na 9 cali).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
9
Farsz rozprowadzić równomiernie w naczyniu do pieczenia i skropić wywarem z indyka i roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
FarszFarsz
MasłoMasło
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Piec, przykryty szczelnie folią, w górnej trzeciej części piekarnika, aż do nagrzania, około 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Usuń folię i piec, aż top jest rumiane, 10 do 15 protokół więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
* Ryż można ugotować 2 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.* Zamiast suszenia kostek chleba w piekarniku, można je rozłożyć na płytkiej patelni do pieczenia i suszyć, odsłonięte, w temperaturze pokojowej 1 dzień.* Farsz może być złożony (bez skropienia bulionem i roztopionym masłem), ale nie pieczony, 1 dzień wcześniej i schłodzony, odsłonięty, a następnie schłodzony, przykryty. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki ChlebaKostki Chleba
FarszFarsz
MasłoMasło
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
StadoStado
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik

Składniki

TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia18
Magazyn