Farsz kukurydziany z szynką, kasztanami i szałwią

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać chleb kukurydziany farsz z szynką, kasztany, i szałwia spróbować. Jedna porcja zawiera 209 kalorii, 9g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, chleb kukurydziany mielony z kamienia, kasztany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Farsz z szałwii i chleba kukurydzianego, Nadzienie z maślanki kukurydzianej i szałwii, oraz Farsz z jabłkiem kukurydzianym i szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. grubo pokruszyć chleb kukurydziany na dużą blachę do pieczenia. Tosty w piekarniku, aż lekko wyschnie, o 5 protokół.
Wyjąć z piekarnika. Utrzymuj temperaturę pieca.
Masło 11x7x2-calowe szklane naczynie do pieczenia. Roztopić 1 łyżkę masła w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać pokrojoną w kostkę szynkę i smażyć, aż zbrązowieje, o 6 protokół.
Przełożyć szynkę do dużej miski. Stopić 4 łyżki masła w tej samej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę, seler, i szałwia; przykryć i gotować do miękkości, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Przenieść mieszankę warzywną do miski z szynką. Wymieszać kasztany, natkę pietruszki, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. (Tosty chleb kukurydziany i mieszanka szynka może być przygotowany 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać chleb kukurydziany w temperaturze pokojowej. Lekko ostudzić mieszankę szynki, następnie przykryć i schłodzić.)
Wymieszać pokruszony chleb kukurydziany do mieszaniny szynki.
Ubić 1 1/2 szklanki bulionu z kurczaka i jaj w średniej misce do wymieszania.
Wymieszać z farszem, dodając więcej bulionu z kurczaka łyżkami stołowymi, jeśli jest suchy.
Przełożyć farsz do przygotowanego naczynia do pieczenia. Kropka z pozostałą 1 łyżką masła. Spryskaj arkusz folii z 1 strony sprayem zapobiegającym przywieraniu. Farsz kukurydziany przykryć folią, rozpyloną bokiem w dół.
Piec farsz 40 minut. Odkryć i piec, aż top zaczyna brązowy, o 20 minut dłużej.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling]()
J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling
Pomimo wciąż młodzieńczej świeżości, wykazuje delikatną, owocową charakterystykę Rieslinga i ukrytą nutę minerału z niebiesko-szarej Dewońskiej gleby łupkowej.Podawać to orzeźwiające wino lekko schłodzone! Jako aperitif, a zwłaszcza gdy jest bardziej dojrzały, w połączeniu z owocami morza lub drobiem.