Farsz Ciabatta z kasztanami i pancettą

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj farszu Ciabatta z kasztanami i Pancettanem. Za $2.45 za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 12g białka, oraz 20g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Udaj się do sklepu i podnieś pancettę, sól i pieprz, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis z Foodnetwork ma 11 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 38%. Ten wynik jest raczej zły. Farsz Ciabatta z kasztanami, grzybami i pancettą, Farsz Ciabatta z kasztanami i rodzynkami, oraz Farsz pełnoziarnisty z pancettą, kasztanami i parmezanem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Posmaruj masłem szklane naczynie do pieczenia o wymiarach 15 na 10 na 2 cale. Rozpuść 2 łyżki masła na ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pancettę i smaż, aż będzie chrupiąca i złocista, około 10 minut. Łyżką cedzakową przełóż pancettę do dużej miski. Roztop pozostałe masło na tej samej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, marchew, seler, rozmaryn i czosnek.
Smaż, aż cebula będzie bardzo miękka, około 12 minut. Delikatnie wymieszaj kasztany i pietruszkę.
Przenieś mieszankę cebuli do dużej miski z pancettą.
Dodaj chleb i parmezan i wymieszaj, aby pokryć.
Dodaj wystarczającą ilość bulionu do mieszanki farszu, aby zwilżyć. Dopraw farsz do smaku solą i pieprzem.
Przenieś farsz do przygotowanego naczynia. Przykryj posmarowaną masłem folią, posmarowaną masłem stroną do dołu i piecz, aż farsz się rozgrzeje, około 30 minut. Odkryj i kontynuuj pieczenie, aż wierzch będzie chrupiący i złocisty, około 15 minut dłużej.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Ciabatta można łączyć z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Piccini Chianti Classico z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Piccini Chianti Classico]()
Piccini Chianti Classico
Jasny Rubin z nutą fioletu. Śliwkowe, fioletowe nuty mieszają się z bujnymi, dojrzałymi dzikimi jagodami. Ekspansywny i żywy na podniebieniu, z utrzymującym się, aksamitnym uczuciem w ustach. Długie wykończenie jest zakopane w owocach.Wszechstronne wino, najlepiej podawane w temperaturze 64ºF, fantastyczne z soczystymi czerwonymi mięsami, grillowane lub pieczone.