Farro Risotto z pieczarkami
Farro Risotto z pieczarkami może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 290 kalorii, 9g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.25 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ząbki czosnku, tymianek, wywar grzybowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Farro Risotto z pieczarkami, Farro Risotto z grzybami i szparagami, oraz Brown Ale Farro Risotto z pieczarkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Suszone grzyby umieść w średniej misce; przykryj wrzącą wodą.
Odstawić 30 minut lub do miękkości; spuścić. Grubo posiekać grzyby.
Wywar z grzybów zagotować na wolnym ogniu w małym rondlu (nie gotować). Utrzymuj zapasy w cieple na małym ogniu.
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodać farro i cebulę; gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać czosnek; gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
Dodać ponownie nawodnione grzyby, grzyby cremini, i 1/2 łyżeczki soli; smażyć 5 minut lub aż grzyby cremini są miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Dodać wino i tymianek; gotować, aż płyn prawie wyparuje.
Dodać 1/2 Puchar zapasów do mieszaniny farro; gotować na średnim ogniu 4 minut lub aż ciecz jest prawie wchłaniany, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj 4 1/2 szklanki wywaru, 1/2 szklanki na raz, mieszając od czasu do czasu, aż każda porcja wywaru zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 40 minut).
Dodaj pozostałe 1/4 łyżeczki soli, 1/2 szklanki wywaru, ser, natkę pietruszki i pieprz; mieszaj, aż ser się rozpuści.
Uwaga na wino: podoba mi się myśl serwowania wina musującego z Farro Risotto z grzybami.bąbelki pasują do tekstury ziarna. Prosecco stało się popularnym aperitifem, ale to Soligo Prosecco ($1
jest pełniejszy niż większość, więc dobrze radzi sobie z jedzeniem. Dzięki żywym smakom owoców pestkowych przyjemnie kontrastuje z ziemistym charakterem grzybów, które dominują w tym daniu. -- Gary Vaynerchuck