Farfalle ze szpinakiem i groszkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Farfalle ze szpinakiem i groszkiem. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.97 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 413 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz fetę, pieprz, liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Farfalle Z Groszkiem I Prosciutto, Farfalle Z Gorgonzolą, Szynką I Groszkiem, oraz Farfalle z groszkiem, szynką i śmietaną.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu, podczas gdy makaron gotuje.
Dodać prosciutto i gotować, aż chrupiące, o 2 protokół.
Przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Powrót patelni na średnim ogniu.
Dodać szalotka i gotować, aż zmięknie, o 3 protokół. Wymieszać czosnek i gotować 1 minutę. Wymieszać z groszkiem, szpinakiem i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodaj ugotowany makaron, fetę i zarezerwowaną wodę z makaronu. Gotować, mieszając, aż szpinak zwiędnie.
Zdjąć z ognia i złożyć w gotowanej prosciutto. Podzielić na poszczególne miski i top z bazylią.