Farfalle Carbonara
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Farfalle Carbonaran. Ten przepis służy 4 i kosztuje 88 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 348 kalorii, 17g białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka boczku, jajka, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Przepis Farfalle Carbonara (z groszkiem wiosennym), Carbonara vegetariana (Wegetariańska Carbonara), oraz Szparagi Farfalle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać 2 łyżki wody i czosnek; zdjąć z ognia.
Przynieś wodę 4 quarts do wrzenia w dużym garnku.
Dodaj farfalle; powrót do wrzenia. Gotować, odkryte, 10 minut lub aż al dente, mieszając od czasu do czasu.
Wyjąć 1/2 szklanki wody do gotowania makaronu i ubić jajka, energicznie mieszając.
Spuścić farfalle; dodać do mieszanki czosnku na patelni. Dobrze wymieszać.
Dodać mieszaninę jaj do farfalle. Gotować mieszaninę na średnim ogniu do uzyskania grubości (około 4 minut), stale mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać z serem i boczkiem.