Fall Pear Galette
Fall Pear Galette może być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 85 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz sok z cytryny, brązowy cukier, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Fall Pear Galette, Koperek Chicken Pot Pie Galette: ciasto na jesień, oraz Zrób pikantną galette dla prostej zabawy jesiennej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°. linia 15x10x1-calowy patelni z pergaminu lub papieru woskowego; spray papieru z gotowania sprayu.
Wyjąć skorupę ciasta z torebki; rozwinąć na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej.
Przetoczyć na 11-calową rundę; umieścić na patelni.
Posypać ser na skorupie w ciągu 1 cala od krawędzi.
W dużej misce wrzucić gruszki z sokiem z cytryny i gałką muszkatołową.
Dodać brązowy cukier i mąkę; wrzucić delikatnie. Mieszanka gruszki kopiec na środku skorupy w ciągu 2 cali od krawędzi. Złóż krawędź skorupy nad gruszkami, delikatnie naciskając, aby uszczelnić (skorupa nie pokryje gruszek w centrum).
Piec 30 minut lub aż skorupa jest lekko rumiane (nadzienie może wyciekać lekko podczas pieczenia).
Wyjąć galette z patelni i schłodzić na stojaku chłodzącym.
W 1-kwartowym ciężkim rondlu rozgrzać granulowany cukier na średnim ogniu około 4 minut, często mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować i mieszać 1 minutę lub aż złoty.
Wyjąć z ognia; mżawka karmelizowany cukier nad galette.