Falafel-faszerowany bakłażan z sosem Tahini i pomidorowym smakiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Falafel faszerowany bakłażanem z sosem Tahini i pomidorem Relish spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 266 kalorii, 9g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.87 za porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 267 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, cebulę, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Indyk Shawarma z pomidorowym smakiem i sosem Tahini, Indyk Shawarma z pomidorowym smakiem i sosem Tahini, oraz Quinoa faszerowany bakłażan z sosem Tahini dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować sos, połącz pierwsze 6 składników w małej misce i wymieszaj trzepaczką. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Rozgrzej piekarnik do 47
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Aby przygotować bakłażana, pokroić bakłażany na pół wzdłuż; score wycięte boki z wzorem crosshatch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
4
Umieścić połówki bakłażana, ściąć boki w dół, na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
5
Piec w 475 przez 7 minut lub do lekko miękkie i rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Wyjąć z piekarnika; ostrożnie wyjąć miąższ, pozostawiając skorupę 3/4 cala. Miąższ rezerwowy do innego użytku. Doprawić boki 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Pozostałe 1/2 łyżeczki soli, cebulę i kolejne 11 składników (przez ciecierzycę) połączyć w robocie kuchennym; proces do uzyskania gładkiej konsystencji. Łyżka 1/2 szklanki mieszaniny ciecierzycy do każdej skorupki bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
8
Piec w 475 przez 25 minut lub aż połówki bakłażana są miękkie i ciecierzycy mieszaniny jest lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Aby przygotować smak, połączyć pomidor i pozostałe składniki w misce; wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Umieść 1 połowę bakłażana na każdym z 4 talerzy. Top każdej połowie z 1/4 szklanki smak i 1 1/2 łyżki sosu.