Falafel-faszerowany bakłażan z sosem Tahini i pomidorowym smakiem

Falafel-faszerowany bakłażan z sosem Tahini i pomidorowym smakiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Falafel faszerowany bakłażanem z sosem Tahini i pomidorem Relish spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 266 kalorii, 9g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.87 za porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 267 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, cebulę, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Indyk Shawarma z pomidorowym smakiem i sosem Tahini, Indyk Shawarma z pomidorowym smakiem i sosem Tahini, oraz Quinoa faszerowany bakłażan z sosem Tahini dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować sos, połącz pierwsze 6 składników w małej misce i wymieszaj trzepaczką. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Rozgrzej piekarnik do 47
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Aby przygotować bakłażana, pokroić bakłażany na pół wzdłuż; score wycięte boki z wzorem crosshatch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
4
Umieścić połówki bakłażana, ściąć boki w dół, na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
5
Piec w 475 przez 7 minut lub do lekko miękkie i rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Wyjąć z piekarnika; ostrożnie wyjąć miąższ, pozostawiając skorupę 3/4 cala. Miąższ rezerwowy do innego użytku. Doprawić boki 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Pozostałe 1/2 łyżeczki soli, cebulę i kolejne 11 składników (przez ciecierzycę) połączyć w robocie kuchennym; proces do uzyskania gładkiej konsystencji. Łyżka 1/2 szklanki mieszaniny ciecierzycy do każdej skorupki bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
8
Piec w 475 przez 25 minut lub aż połówki bakłażana są miękkie i ciecierzycy mieszaniny jest lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Aby przygotować smak, połączyć pomidor i pozostałe składniki w misce; wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Umieść 1 połowę bakłażana na każdym z 4 talerzy. Top każdej połowie z 1/4 szklanki smak i 1 1/2 łyżki sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka

Składniki

0Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta świeżabułka tarta świeża1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany obrany ogórekposiekany obrany ogórek6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.bakłażany (o każdej)bakłażany (o każdej)2largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekana świeża natka pietruszkigrubo posiekana świeża natka pietruszki1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1Batoniki toffi Heathkolendra mielonakolendra mielona1Batoniki toffi Heathkminek mielonykminek mielony2Batoniki toffi Heathkminek mielonykminek mielony0Batoniki toffi Heathpieprz czerwony mielonypieprz czerwony mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1Batoniki toffi Heathsól koszerna, podzielonasól koszerna, podzielona12 łyżeczki czosnku w proszkuświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny4Batoniki toffi Heathświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny4251 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ciecierzyca bez dodatku soli (fasola garbanzo), opłukana i osuszonaciecierzyca bez dodatku soli (fasola garbanzo), opłukana i osuszona12 łyżeczki czosnku w proszkuoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2Batoniki toffi Heath3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepionowo pokrojona czerwona cebulapionowo pokrojona czerwona cebula12 łyżeczki czosnku w proszkutahini (pasta z prażonych nasion sezamu)tahini (pasta z prażonych nasion sezamu)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calatahini (pasta z prażonych nasion sezamu)tahini (pasta z prażonych nasion sezamu)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany pomidorposiekany pomidor33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaciepła wodaciepła woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn