Falafel
Falafel może być tylko middl eastern przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 332 kalorie, 11g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sałaty lodowej, pieprz, fasola garbanzo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 32 minuty. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj falafel, jak zrobić falafel / falafel z ciecierzycą, King of Falafel & Shawarma 's Falafel from' New York A La Cart, oraz Falafel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połącz wszystkie składniki falafel z wyjątkiem oleju w misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Mieszanka impulsów aż do grubego zmielenia.
Przenieść do miski lub pojemnika i przechowywać w lodówce, pod przykryciem, przez kilka godzin.
Uformuj mieszaninę falafel w kulki o wielkości orzechów włoskich i naciśnij, aby spłaszczyć.
Rozgrzać 4 cale oleju do 375 stopni F w głębokim garnku lub frytkownicy. Smażyć około 6 kulek na raz przez około 4 minuty lub do złotego koloru.
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Napełnić każdą pitę 4 kulkami falafela, posiekanymi pomidorami, sałatą i tahini.