Falafel

Falafel
Przepis Falafel może zaspokoić twoje pragnienie w około 16 godzin i 30 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.65 za porcję. To danie główne ma 421 kalorii, 17g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Mieszanka sody oczyszczonej, cebula, ciecierzyca / fasola garbanzo, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć mąkę pełnoziarnistą, możesz podążać za tym daniem głównym z Płatki owsiane i przyprawione ciasteczka z rumem z rodzynkami z mąką pszenną jako deser. 1107 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj falafel, jak zrobić falafel / falafel z ciecierzycą, King of Falafel & Shawarma 's Falafel from' New York A La Cart, oraz Falafel dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pulse odsączonej ciecierzycy, cebula, czosnek, kolendra, pietruszka, kolendra, kminek i skórka z cytryny, aż utworzy grubą posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2
Posypać mąką i sodą oczyszczoną i puls kilka razy połączyć, a następnie przetestować mieszaninę, aby upewnić się, że trzyma się razem dodając więcej mąki, dopóki nie zrobi.Przechowywać mieszaninę w lodówce w zakrytym pojemniku na kilka godzin.Uformować mieszaninę w kulki lub paszteciki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
3
Rozgrzać olej na patelni do 177° / 180C, smażyć kulki w małych partiach, aż złoto brązowy, około 4-6 minut i odstawić na ręczniki papierowe do odsączenia.Złóż kanapkę i ciesz się!
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Wszystko wymieszać.
TrudnośćEkspert
Gotowe W16 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia71
Magazyn